Gå tillbaka
Gå tillbaka

Lektion 4 Hur ska vi be enligt Jesus?

Lektion 4: Hur ska vi be enligt Jesus?

Lärjungarna bad Jesus om hjälp att be. Jesus hjälper dem genom att ge dem Fader vår. Du kan läsa om Fader vår i Matt 6:9-13 och Luk 11:2-4. Tyvärr missar många poängen med bönen Fader vår. Jesus ger oss en förebild för all bön, snarare än än en fast utformad bön att be om och om igen med samma ord. Vi kan inte finna i Apostlagärningarna eller breven hur de första kristna återupprepade Fader vår men vi kan finna spår av bönen Fader vår i hela Nya testamentet. Vi kan självklart be Fader vår tillsammans men framförallt ska bönen användas i vårt böneliv.

Martin Luther lärde oss att om man bad Herrens bön och drabbades av en tanke från Gud, skulle man avbryta bönen och skriva ner den, för det Gud säger är viktigare än det vi säger.

Jag vill dela tre saker jag drabbats av i bönen Fader vår.

  1. Gud är vår himmelske Far. Det första jag tänker på är att jag kan ha en personlig kärleksfull relation med Gud. Jag vill att alla mina böner ska börja med att min Far.
  2. En central del i Fader vår är bönen om att Guds rike ska komma ännu mer in i den här världen. Guds rike har kommit i och med Jesus. Guds rike ska komma i full blom när Jesus kommer tillbaka. Mellan dessa två händelser så är min bön att Guds rike ska växa i mitt hjärta ut i världen. Guds rike består av glädje, frid och rättfärdighet i den helige Ande.
  3. Jag vill lära mig att förlåta.

Vad drabbas du av i bönen Fader vår?

Bön: Herre gör din bön levande i mitt hjärta.

Lämna ett svar